Nieuwsbericht

HuisjeHuisje

Publicatiedatum: 25-09-2017

Bijna dertig woningcorporaties met gezamenlijk 330.000 woningen lanceerden de app ‘Huisjehuisje’. De app moet de ruil van huurhuizen flink gaan aanjagen. Nederland telt 3,2 miljoen huurhuizen, waarvan 2,3 miljoen in de sociale sector. Nu ruilt nog geen 5% van de sociale huurders per jaar van woning. Dat aantal mag omhoog.

Mensen blijven vaak te lang zitten in een woning die te groot, te klein, te duur of te goedkoop is voor hen, vinden 26 woningbouwverenigingen in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Gebruik van de app staat open voor huurders uit heel Nederland. Huizen van corporaties kunnen geruild worden met huurwoningen van particuliere eigenaren, ook als die een huursom hebben in de duurdere, vrije sector. Een van de weinige voorwaarden voor het tekenen van een sociaal huurcontract is dat de nieuwe bewoner niet meer mag verdienen dan een kleine € 41.000.

De app richt zich voorlopig op een grote kring rond Amsterdam, van Alkmaar tot en met Utrecht. Maar nu al kunnen huurwoningen uit alle delen Nederland worden aangeboden. Huurders laten op de app anoniem zien wat voor woning ze aanbieden in welke buurt en voor welk bedrag. Hun naam en adres zijn niet zichtbaar. De foto’s van hun huis maken en plaatsen ze zelf. De app toont vervolgens de huizen die voldoen aan de zoekopdracht en waarvan de bewoner op zoek is naar precies die andere aangeboden woning. Ook kan de app de gebruikers wijzen op de mogelijkheid van een driehoeksruil.

De app is voorlopig alleen beschikbaar op smartphones, voor zowel Android als iPhone. De corporaties staken € 300.000 aan innovatiegeld in de ontwikkeling van de app. Meer op www.huisjehuisje.nl.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden